Vini Amici afgelast

De organisatie van Vini Amici heeft moeten besluiten het wijnevenement dat van 20 tot en met 22 maart aanstaande in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar zou plaatsvinden af te gelasten. Het organiseren van een grootschalig evenement als Vini Amici brengt een stuk verantwoordelijkheid met zich mee.

De bereidheid van wijnmakers uit het buitenland om af te reizen naar Nederland, het aantal afmeldingen van bezoekers en het tekort aan vrijwilligers om op een grootschalig evenement te helpen is hier de oorzaak van. Dat het coronavirus ook in Alkmaar is aanbeland zal hier zeker mee te maken hebben. Dat een aantal van de afzeggingen afkomstig is van mensen die tot een risicogroep behoren speelt hier mede een rol.

Vini Amici zal dit jaar niet meer plaatsvinden, het evenement wordt verplaatst naar 2021.

Volledige restitutie van reeds gekochte toegangskaarten vindt zo spoedig mogelijk plaats.

Wij willen onze deelnemers Pop4Wine, Vindorado Wijnimport, Tamis & Vino Via Wijnen, Mercato Italiano, Wijnhandel BeauVin, Restaurant VITO, Kaasboer Niek en Jos van Beest danken voor hun inzet en enthousiasme. Daarnaast gaat onze dank uit naar de negen chef-koks die met culinaire inbreng op Vini Amici zouden komen koken: Jan-Willem de Jong (VITO), Jeroen Klepper (Hemingway), André Koops (Grandcafe Marktzicht), Michiel Visser (Wonders Heerhugowaard), Sam Piscaer (’t Fnidsen), Marc Goedhart (Proefclass), Remco Tensen (’t Parkje), Stefan Goedel (Granada Food&Wine) en Jasper Bode (Turfmarkt).

Vini Amici is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk