Vini Amici, het evenement

De Grote Kerk wordt voor één weekend omgetoverd in een sfeervol en warme omgeving, waarbij u bij binnenkomst uw jas in bewaring kunt geven bij de garderobe. Vervolgens wordt u een Vini Amici-glas gevuld met bubbels aangereikt. Een mooi begin van een gezellige avond. Bij de diverse ondernemers kunt u wijnen proeven of drinken. Voor deze wijnen betaalt u door middel van het Vini-muntje. Deze muntjes worden op twee lokaties in de Grote Kerk verkocht. Waar precies kunt u terugvinden in uw programmaboekje.

Muntjes hebben een waarde van €2,-. Je kunt al wijnen proeven voor maar één muntje!

Glazen spoelen

Niets is vervelender dan een vies glas. Op twee plaatsen kunt u uw glas inleveren om gespoeld te worden en krijgt dan direct een nieuwe schoon glas mee.

Bijpassende gerechten

Italiaans Restaurant VITO verkoopt bijpassende hapjes en gerechtjes in de Grote Kerk. Daarnaast is Kaasboer Niek aanwezig met een assortiment aan Hollandse en Franse kazen! Op de plattegrond kunt u hen gemakkelijk terugvinden.

Muzikale omlijsting

De Muzikale omlijsting van Vini Amici is samengesteld door Jos van Beest, die zelf alle dagen te beluisteren valt. Naast het trio van Jos van Beest treden verschillende artiesten op.


Chef's diner

Op het Hoogkoor wordt op iedere evenementsdag tweemaal een Chefs-diner georganiseerd. Het Chefs-diner wordt verzorgt door een drietal chef-koks van bekende en gerenommeerde restaurants uit Alkmaar en omgeving. Iedere chef kookt één eigen gerecht en wordt daarbij ondersteunt door de andere twee chefs. Iedere evenementdag verzorgt een ander trio chef-koks het menu.

De drie gangen van het formaat tussengerecht worden geserveerd met een bijpassend glas wijn. De kosten voor het Chefs-diner bedragen € 45,- per persoon en kunnen uitsluitend voorafgaand aan Vini Amici worden gereserveerd. Koop je een combiticket in de voorverkoop, dan betaal je €55,- voor entree én Chef’s diner.

Het Chefs-diner wordt geserveerd:
  • Vrijdag 20 maart om 17:30 uur
  • Vrijdag 20 maart om 20:00 uur
  • Zaterdag 21 maart om 17:30 uur
  • Zaterdag 21 maart om 20:00 uur
  • Zondag 22 maart om 15:30 uur (lunch editie)
  • Zondag 22 maart om 18:00 uur
Op vrijdag wordt het diner bereid door Remco Tensen ('t Parkje), Marc Goedhart (Proefclass) en Jeroen Klepper (Hemmingway)

Op zaterdag wordt het diner bereid door Stefan Goedel (Granada Food&Wine), Michiel Visser (Wonder's HHW) en André Koops (Marktzicht)

Op zondag wordt het diner bereid door Sam Piscaer ('t Fnidsen), Jasper Bode (Turfmarkt) en Jan-Willem de Jong (VITO).
 

Masterclass

Er worden verschillende masterclasssessies georganiseerd. Tijdens een masterclass krijgt u onder leiding van een vinoloog, of de wijnproducent zelf, een aantal wijnen te proeven. De kosten voor het bijwonen van een masterclass bedraagt € 25,-

Vrijdag 20 maart

18:00, Leo Uibel, Biologisch Dynamische Wijnproducent uit Weinviertel - Oostenrijk
19:30, Leo Uibel, Biologisch Dynamische Wijnproducent uit Weinviertel - Oostenrijk
21:00, Tony Torello, Wijnmaker gespecialiceerd in mousserende wijnen - Spanje

Zaterdag 21 maart

18:00, Leo Uibel, Biologisch Dynamische Wijnproducent uit Weinviertel - Oostenrijk
19:30, Leo Uibel, Biologisch Dynamische Wijnproducent uit Weinviertel - Oostenrijk
21:00, Tony Torello, Wijnmaker gespecialiceerd in mousserende wijnen - Spanje

Zondag 21 maart

16:00, Steven van Oosterzee, Magister Vini, Masterclass Natuurwijnen
17:30, Steven van Oosterzee, Magister Vini, Masterclass Natuurwijnen
19:00, Esther van den Busken, Vinoloog, Masterclass Spaanse mousserende wijnen